top of page

Telewerken terug de norm. Wat nu?

Updated: Mar 15, 2022

In de aanloop naar het Overlegcomité woensdag hebben de federale topministers beslist dat werknemers maximaal één dag per week naar kantoor mogen. De rest van de week wordt thuiswerken weer de regel. Een zware klap voor zowel heel wat werknemers als werkgevers. We geven graag een aantal adviezen mee.Durf het te benoemen

De vierde golf hakt er bij velen stevig in. Daarom is het belangrijk om het bespreekbaar te maken. Communiceer er snel over en wees daarbij voldoende transparant over de impact voor het bedrijf in het algemeen en de medewerkers in het bijzonder. Wees aandachtig dat je hierbij geen paniek te zaait, maar het bagatelliseren is evenmin een goed idee.

Toon empathie

Het is een stresserende periode. Empathie kan nu echt het verschil maken. Bovendien is een menselijke aanpak iets wat werknemers zich ook na de corona periode zullen herinneren. Wees extra alert voor alleenstaanden en moedig initiatieven aan om sociaal isolement te doorbreken. Reken hierbij niet enkel op die ene dag dat op kantoor werken is toegelaten.


Streef naar continuïteit


Er moet ingegrepen worden om de opflakkerende coronacrisis in te dijken, maar gooi het roer niet te drastisch om. Teveel verandering leidt immers tot onnodige stress en komt de operationele werking van de organisatie niet ten goede. Probeer wat er is om te denken naar de nieuwe realiteit. Aanpassen geniet de voorkeur boven schrappen.

Eindejaarsinitiatieven zijn hier een goed voorbeeld van. We schreven al eerder een blogpost over het belang van togetherness en inspiratie voor employee engagement. Veel is mogelijk in een virtueel of hybride formaat. Het vergt een kleine inspanning om het script bij te sturen, maar het personeel zal het ten zeerste appreciëren dat het evenement waar ze naar uitkeken niet wordt afgelast. Ook een virtuele fun teambuilding is altijd een voltreffer.

Voorzie ondersteuning

Langdurige stress en angst kunnen invloed hebben op het welzijn van het personeel, en uiteindelijk op hun productiviteit. Stel de nodige informatie ter beschikking over de initiatieven i.v.m. geestelijke gezondheidszorg.

In deze context stelde Speakersbase twee pakketten samen om deze periode samen het hoofd te bieden. De eerste is gericht op de werknemers. We bundelden de expertise van meerdere sprekers, elk met hun eigen expertise en invalshoek in een pakket van 3 tot 7 webinars naar keuze om je medewerkers handvaten en nuttige tips te geven bij het thuiswerken.

Op die manier krijgen werknemers niet alleen het gevoel dat hun organisatie hen ondersteunt, maar zo zullen ze ook succesvoller werken van thuis uit. We leren hoe ze beter gefocust kunnen zijn om het werk gedaan te krijgen, maar de sessies bevorderen ook het mentaal, emotioneel en fysiek welzijn, zowel individueel als in teamverband.


Keynotes voor werknemers:


Keynotes voor leidinggevenden:


Ook leidinggevenden kunnen in deze moeilijke periode extra ruggesteun gebruiken. Voor hen selecteerden we 5 relevante onderwerpen die hen beter in staat stellen om hun teams aan te sturen.

Kortom, zet in op succesvol thuiswerken, in al zijn facetten. Ons aanbod biedt het antwoord op de vraag: hoe blijf je mentaal, fysiek en emotioneel gezond en in balans, gefocust, verbonden met elkaar en productief?196 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


#1 speakers agency

- Get inspired, learn & grow

bottom of page